Pilot Management System, Raffinaderij Thailand

Voor onze klant gespecialiseerd in ontstekingssystemen voor industriële verbrandingsprocessen hebben wij dit PMS (Pilot Management System) mogen ontwikkelen. Het PMS beveiligd en bestuurd de processen rondom de onsteekbrander (welke automatisch uit de vuurhaard kan worden teruggetrokken) van een zwavel terugwinning installatie.

Het PMS (SIL 2) heeft een Allen Bradley Guardlogix Fail-safe PLC met I/O bestaande uit een combinatie van safety en standaard (non safety) Point-IO modules. Het systeem kan worden bediend door middel van het touchscreen op de kast of via de seriële modbus verbinding naar het bovenliggende plant besturing systeem (DCS).

Het PMS paneel zal worden geplaatst in een EX zone met klassering class I zone 2, division 2. Om het systeem veilig te kunnen opereren in deze zone (buitenopstelling) hebben wij gebruik gemaakt van een 316 roestvrij stalen kast uitgerust met een Z-purge paneel.
Het Z-purge paneel zorgt voor een constante overdruk op het systeem waardoor er geen gevaarlijke gassen de kast kunnen indringen.

Na een succesvolle afname met de opdrachtgever hebben wij ondersteuning geboden bij de SAT (Site Acceptence Test) welke uitgevoerd werd met een volledig werkende pilot. Hiermee is het PMS volledig functioneel getest en klaar om verscheept te worden naar de eindbestemming (site) om daar de processen te complimenteren.

Wilt u meer informatie over wat PriCall Automation voor u kan betekenen, neem vrijblijvend contact met ons op.

Project
1x Pilot Management System (PMS)

Industrie / Sector
Raffinaderij (Thailand)

Proces
"Retractable" onsteekbrander- besturing/beveiliging
Zwavel terugwinning installatie (SRU)

Technologie
Allen Bradley; Compact Guardlogix (SIL2), Point I/O,
Panelview Plus 7, Modbus RS-485 (ProSoft)

Ex zone
Z-purge paneel (SS 316)
Het PMS paneel zal worden geplaatst in een EX zone met klassering: class I zone 2, division 2

PriCall leveringsomvang
Project management, Hardware & Software engineering,
Paneelbouw, Functionele testen, IBS ondersteuning