Burner Management System / Combustion Control, Zink Industrie NL

Voor een klant gespecialiseerd in industriële verbrandingsprocessen heeft PriCall dit BMS/CC (Burner Management System / Combustion Control) paneel geleverd. Naast de hardware engineering is ook de paneelbouw door PriCall uitgevoerd.

Het systeem bestaat onder andere uit een Honeywell (EC7850) brander automaat met standaard Siemens (S7-1500) IO welke de volledige brander beveiliging en besturing voor zijn rekening neemt. Daarnaast worden de noodstop acties afgehandeld in een Pilz (PNOz) veiligheidsrelais. Het geheel wordt bediend middels het Siemens HMI (KTP700) op de voorzijde van het paneel.

Bij PriCall besteden wij speciale aandacht aan de codering van onze panelen/componenten. Doordat wij het “dubbel codering” principe hanteren op zowel de montageplaat als de kabelgoten kunnen componenten in eerste plaats altijd gemakkelijk gevonden worden en als tweede vervangen worden zonder dat er coderingen kwijtraken. Het laatste is vaak het geval bij enkele codering op de componenten zelf.
Ook zien wij geregeld dat kabelgoten los in de kast liggen omdat er niet meer duidelijk is waar deze teruggeplaatst moeten worden. Doordat wij ook onze kabelgoten dubbel coderen (montageplaat/gootdeksel) kunnen deze ten alle tijden op de juiste plek teruggeplaatst worden.

Wilt u meer informatie over wat PriCall Automation voor u kan betekenen, neem vrijblijvend contact met ons op.

Project
1x Burner Management System /
Combustion Control (BMS/CC)

Industrie / Sector
Zink Industrie (Nederland)

Proces
Brander- besturing/beveiliging
Zinkoven

Technologie
Honeywell EC7850 (Branderautomaat), Siemens S7-1500 (I/O),
Siemens KTP700 (HMI), Pilz PNOZ X3 (Noodstop),
Jumo STB/STW 701150 (Temperatuur bewaking)

PriCall leveringsomvang
Project management, Hardware engineering,
Paneelbouw, Kwaliteitscontrole