Unit Control Panel, Gas Behandeling Tsjechië

Deze UCP’s (2x Unit Control Panel) uitgerust met een SIL 2 Allen Bradley Controllogix PLC systeem zijn ontworpen voor het besturen van twee Silica Gel Polishing Units ten behoeve van een gas behandeling plant gelegen in Tsjechië. De nieuwe UCP systemen maken deel uit van een uitbreiding op de reeds draaiende plant, door het inpassen van deze units zullen de prestaties van het gasbehandeling proces sterk verbeteren en het eindproduct van een betere kwaliteit zijn.

Naast de volledige scope (Project management, Hardware- & Software engineering, Paneelbouw en Functionele testen) van de nieuwe besturingspanelen, is PriCall ook verantwoordelijk voor het aanpassen van reeds bestaande systemen welke door de proces verbeteringen ook aan verandering onderhevig zijn.

Voor de UCP-panelen zijn verschillende technieken met betrekking tot EX gebied, bliksem-/overspanningsbeveiliging en communicatie gebruikt, wat dit project tot een complex stuk hardware-engineering maakt;

  • EXi-isolatoren om de intrinsiek veilige circuits aan te sluiten.
  • Overspanningsbeveiligingsmodules op alle inkomende IO en voedingen om het systeem te beschermen tegen eventuele bliksem en overspanning.
  • Individuele IO afzekering voor extra bescherming tegen overspanning en kortsluiting.
  • Hart protocol multiplexers voor externe toegang/communicatie tot alle analoge harttransparante transmitters en actuatoren.

Ook de ontwikkeling van de software (functionele logica) voor dit specifieke project was een mooie uitdaging, aangezien het specifieke proces relatief nieuw was voor zowel de opdrachtgevers als PriCall. Door middel van een goede/nauwe samenwerking tussen de proces ontwikkelaars van de opdrachtgevers en onze software specialisten zijn wij erin geslaagd om een functioneel ontwerp te ontwikkelen welke volledig aan de wensen van de eindgebruiker en de kwaliteitseisen van PriCall voldoet.

De volgende fase van het project zal de commissioning in Tsjechië zijn, waar PriCall assistentie zal verlenen bij de inbedrijfstellingsactiviteiten voor de bestaande en de nieuwe UCP-systemen.

Wilt u meer informatie over wat PriCall Automation voor u kan betekenen, neem vrijblijvend contact met ons op.

Project
2x Unit Control Panel (PCS + SGS)
"Process Control System + SafeGuarding System"

Industrie / Sector
Gas behandeling plant (Tsjechië)

Proces
Besturing / beveiliging t.b.v. "Silica Gel Polishing Units"

Technologie
Allen Bradley ControlLogix 5570 (SIL2), AB Ethernet IP
Allen Bradley Panelview Plus 7 Performance (HMI)
--
Stahl EXi-isolatoren t.b.v. intrinsiek veilige circuits (DI / AI / AO)
Stahl HART protocol multiplexers
--
Dehn overspanningsbeveiligingsmodules op alle I/O,
communicatie lijnen en inkomende voedingen

PriCall leveringsomvang
Project management, Hardware & Software engineering,
Paneelbouw, Functionele testen, IBS ondersteuning